woensdag 10 juli 2013

Het moet juist zijn

Als je bouwt, is het van cruciaal belang dat je goed nadenkt over de plaats van stopcontacten, lichtpunten, meubels enz. Bij de bouw van het woonzorgcentrum is dat niet anders en dus nodigden de architecten van Arch&Teco een hele delegatie uit om uit te zoeken wat de beste plaats was voor de verschillende aansluitpunten.



Om alles zo realistisch mogelijk te maken, werden er zelfs een bed en stoel bijgehaald. Het gaf wel een grappig beeld, zo'n bed op de werf maar het was geen overbodige luxe.





Zoals zo vaak bleken theorie en praktijk geen identiek verhaal. Gelukkig waren de hoofdverpleegkundigen aanwezig om de verschillende handelingen in kaart te brengen en de meest ideale opstelling uit te proberen.
Uiteraard moest ook de sanitaire ruimte besproken worden. Hier zie je alle mensen samen in het sanitaire blok van een kamer. Speciaal aan de inrichting is dat de badkamer door een kleine en een grote schuifdeur kan afgesloten worden. Dankzij de grote deur kan je makkelijk met hulpmateriaal de badkamer in en garandeer je de privcay van de bewoner voor de eventuele bezoeker.


Televisie is een belangrijk medium voor onze bewoners. Vandaar dat er ook aandacht was voor de ideale hoogte voor de schermen en het bijhorende stopcontact.


Op deze 3D-schets krijg je een duidelijk beeld van een kamer. Op de schets staat de grote schuifdeur (wit paneel met gekleurde vlakken) open waardoor de badkamer ruim toegankelijk is en de toegang voor bezoekers is afgesloten. Dit beeld is slechts een sfeerbeeld, de kleuren, het meubilair enz. zijn een voorbeeld van hoe het er kan uitzien maar de kleuren en meubels liggen nog niet vast.



Op basis van het bezoek werden de plannen aangepast met het volgend grondplan als resultaat: naast de herkenbare elementen zoals tafel, stoel en bed, kan je de grote en de kleine schuifdeur herkennen aan de blauwe stippellijn. De cirkels zijn de draaibewegingen waarmee rekening is gehouden voor het verzorgen van de bewoner.

Met dit uitgebreide bezoek is alles in kaart gebracht zodat het inslijpen voor de bekabeling na het bouwverlof kan beginnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten