maandag 1 juli 2013

De kop is eraf!

En daarmee bedoelen we natuurlijk de lancering van deze blog en niet ons nieuw gebouw dat volop vorm begint te krijgen!

Sinds de eerste steenlegging in december van vorig jaar, gaan de bouwwerken aan snel tempo voorruit. Gezien de grote belangstelling van collega's, buurtbewoners, ... leek het ons een goed idee om deze blog op te starten. Zo kan iedereen de bouwwerken bekijken en uitkijken naar hoe het zal zijn!



In welgeteld 500 kalenderdagen, dus ongeveer in het voorjaar van 2014, zullen we een splinternieuw woonzorgcentrum kunnen aanschouwen dat volledig op maat van de bewoners en het personeel is afgestemd.
 
De nieuwbouw bestaat uit 96 woongelegenheden (vroeger 54 woongelegenheden) waarvan drie voor kortverblijf. Het telt vier bouwlagen, waarvan de logistieke ruimten half-ondergronds zijn opgesteld. De drie andere bouwlagen omvatten elk één volwaardige afdeling, opgedeeld in twee leefgroepen. Elke afdeling telt 32 woongelegenheden met daarbij telkens één kortverblijf en één koppelverblijf.


Het nieuwe woonzorgcentrum is opgebouwd uit één centrale kern waaraan twee verschoven balkvolumes gekoppeld zijn (zie foto bovenaan links). De centrale kern, de Orangerie, verzamelt alle logistieke en ondersteunende functies en vormt het verdeelcentrum van het volledige complex.





De verblijven hebben allemaal een rechthoekig grondplan, georiënteerd met hun korte zijde naar de centrale gang en de buitenomgeving, zodat de lengte van de gang beperkt is en overtollig heen en weer geloop vermeden wordt. De kamers hebben verschuifbare wanden zodat de bewoners of het personeel de kamer op korte tijdspanne kunnen herinrichten als dat nodig blijkt.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten