vrijdag 2 augustus 2013

Nog meer plannen voor de toekomst

Met het bouwverlof lag de werf er zonovergoten maar enigszins verlaten bij. Vanaf volgende week is het weer alle hens aan dek!

Het bouwverlof betekent niet dat iedereen met vakantie is. De afgelopen weken is er hard gewerkt achter de schermen om zo snel mogelijk te starten met de andere bouwplannen van het OCMW


Nieuwbouw voor WZC Sint-Job
Het woonzorgcentrum Sint-Job aan de Marktweg is gebouwd in de jaren '60 en is dringend aan vernieuwing toe. Hoewel we steeds hebben geprobeerd om het gebouw mee te laten evolueren aan de veranderende behoeften van de bewoners, is dit niet langer haalbaar en heeft het OCMW beslist een vervangingsnieuwbouw op te trekken.

De plannen voor zo'n gebouw moeten heel wat stappen doorlopen vooraleer we er effectie mee aan de slag kunnen. Momenteel is de procedure voor de aanstelling van een architect voor de vervangingsnieuwbouw van WZC Sint-Job in volle gang. De vervangingsnieuwbouw komt naast het huidige gebouw zodat de bewoners zo weinig mogelijk hinder ondervinden.

Volgens het masterplan zou het nieuwe gebouw en de omgeving er zo uit kunnen zijn.
Uiteraard is dit slechts een voorstelling van hoe het eruit zou kunnen zien. Het definitief uitzicht zal bepaald worden door het voorstel van de gekozen architect.




Op deze schets zie je hoe de vervangingsnieuwbouw tussen het huidige gebouw van WZC Sint-Job en de woonpaviljoenen van het huidig WZC De Hopperank zal gebouwd worden.






Ook Baardegem krijgt een woonzorgcentrum
In het Zorgstrategisch Plan heeft het OCMW aangegeven te streven naar vier zorgcirkels met een gelijkwaardig zorgaanbod. Momenteel is er in de zorgcirkel Baardegem-Moorsel-Meldert geen aanbod van een woonzorgcentrum. Daarom besliste het OCMW Aalst om in Baardegem een nieuw woonzorgcentrum met 85 woongelegenheden op te richten.

De nodige gronden zijn reeds aangekocht en de eerste schetsen van hoe het WZC eruit zou kunnen zien, zijn reeds gemaakt. Op dit moment loopt er een onderzoek voor het Ruimtelijk Uitvoeringsplan (RUP) voor de omgeving. Als dat RUP is goedgekeurd, kunnen de plannen concrete vorm krijgen en kan het dossier echt van start gaan.


Ook voor dit woonzorgcentrum is er al een voorbeeldschets opgemaakt.

Een ding is zeker: de komende jaren zal het OCMW nog veel op werven en werfvergaderingen te vinden zijn!